Ağlayan Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Yağlanmış kalıba yayın. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kendi kendine soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta toz krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, toz şeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL