Peynirli Krepler

Peynirli Krepler

Peynirli krepler, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilebilecek, hafif ve lezzetli bir seçenektir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Krep hamuru için yumurtaları derin bir kap içinde çırpın. Süt, un ve ayçiçek yağı ekleyip iyice karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya karışımdan birer kepçe yayın. Kreplerin her iki yüzeyini pişirin (tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrar edin).
  • 2
    Krem peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Kreplerden bir adedini servis tabağına alın. Üzerine peynirli karışımdan sürün. Üzerine iki adet krep yerleştirip, mayonez sürün.
  • 3
    Tekrar iki adet krep yerleştirip, peynirli karışımdan yayın. En üste 2 adet krep yerleştirin. Üzerine hardal sürüp jambonları yerleştirin. Bu arada susamı kavurun.
  • 4
    Rokfor ve parmesan peynirini karıştırıp şekil verin. Peynir karışımını susama bulayıp kreplerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...