Kaymaklı Pan Pan

Kaymaklı Pan Pan

Pankek severler için lezzetli kaymaklı pan pan tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tuz, toz şeker, karbonat ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta süt, yumurta ve tereyağını karıştırıp unlu karışıma ekleyin. Daha sonra çırpma teli ile 10 saniye karıştırın.
  • 2
    Yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafifçe yağlayıp silin. Hazırladığınız harçtan bir kepçe dökün. Arkalı önlü pişirip kenara alın. Tüm harç bitene kadar aynı işleme devam edin.
  • 3
    Daha sonra bir adet pankek'i servis tabağına alın. Üzerine kaymak koyun ve bal gezdirin. Üzerine ikinci pankeki koyup yeniden kaymak ve bal ekleyin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. En üste kaymak koyun ve ceviz serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...