Tavuklu Makarna Ograten

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk suyu ve suyu bir tencereye alın. Kepekli makarnayı suda haşlayın. Süzüp bir fırın tepsisine yayın. Bu arada beşamel sos için, unu hafifçe kavurun. Rengi dönmeye başladığında sütü ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip 4-5 dakika karıştırarak pişirin. Rendelenmiş kaşarı ekleyip ocaktan alın. Karıştırıp makarnanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, beşamel sos kızarana kadar bekletin. Fırından çıkartıp, üzerine didiklenmiş tavuk eti ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...