Peynirli Mantı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAMURU için unu derin bir kaba alın. Süt ve tuz ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince şekilde açın. Yufkaları 4 x 4 cm'lik kareler eklinde kesin. İçi için bir kasede rendelenmiş beyaz peynirle süzme yoğurdu karıştırın. Kare hamurların bir kenarına peynirli iç harçtan koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın ve servis tabağına alın. Üzeri için eritilmiş tereyağında toz kırmızıbiberi yakın. Nane serptikten sonra mantının üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL