Mercimekli Cevizli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UNU düz bir zemine alın. ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı kırıp tuzu ekleyin. Ilık su ilave ederek sertçe bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 10- 15 dakika dinlendirin. Harcı için, soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine haşlanmış mercimekleri ekleyip bir iki dakika kavurup ocaktan alın. Ceviz, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamurları bezelere ayırıp açın. Hamurdan çay bardağının ağzı ile parçalar kesip ortalarına mercimekli içten koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp uç kısımlarını ruletle kesin. Sıvıyağ ve tuz eklenmiş suda haşlayıp süzün. Arzunuza göre sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.