Maden Sulu Ev Lazanyası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 HAMUR için yumurta, maden suyu ve irmiği yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 6 adet beze yapın. Her birine un serperek, ince olacak biçimde kabınızın büyüklüğünde açın. Hamurları kaynamış suyun içine batırıp, şöyle bir çevirdikten sonra kepçe yardımıyla çıkarın (su böreğinde olduğu gibi) ve temiz bir bezle kurulayın. Sonra hafifçe yağladığınız tezgahın üzerine yan yana dizip, bekletin.

    2 Beşamel sos için un ve tereyağını hafifçe, un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ilave ederken bir yandan da karıştırın ve boza kıvamında bir sos elde edin. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra yumurta, tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp, karıştırın. Sostan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan beşamel sosun içine jülyen doğranmış kırmızı ve sivri biber ve dilimlenmiş sosis katın.

    3 Kurutulmuş domatesleri suya koyup, 4 dakika kaynatın. Süzdükten sonra elinizle sıkarak, suyunu alın. Jülyen doğrayıp, sosun içine ilave edin.

    4 Birinci hamuru yağlanmış kalıba serin ve üzerine beşamel soslu karışımdan koyun (lazanya 5 kat olacağı için bu sosisli beşamel sosu hepsine yetecek şekilde paylaştırın). Tekrar hamur ve sos, bu şekilde

    5 hamuru ve sosu üst üste gelecek biçimde yerleştirin. En üste koyduğunuz lazanyanın üzerine bir kenara ayırdığınız 1 su bardağı sade beşamel sosu yayın. En üste de tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...