Kıymalı Patlıcanlı Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın. Küp doğrayıp, sıvıyağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı alıp, kıymayı kavurun. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Patlıcan, maydanoz, tuz ve karabiberi tavaya ilave edin. Makarnayı servis tabaklarına alın. Üzerine harcı paylaştırın. Yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL