Ispanaklı Tavuklu Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR hazırlamak için, bir miktar unu tezgaha dökün. Ortasını havuz gibi açarak yumurtaları kırın. Çatalla yumurtaları çırpın, suyu ve tuzu ilave edin. Kenarlardaki unu yedirerek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Ispanakları kaynar suda 2 dakika yumuşatın. Sudan alıp robottan geçirin. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasının üzerine biber salçası, diğerine de ıspanak püresi koyup, ayrı ayrı yeniden yoğurun. Kırmızı ve yeşil iki hamur elde edin. Her iki hamuru da mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp avucunuzda yuvarlayın. Unlanmış tezgahta bezeleri yarım cm kalınlığında açın. 5 cm'lik kareler halinde kesin. Mantının içini hazırlamak için; çiğ tavuk etlerini robotta çekin. Soğan ve sarmısakları da ekleyip birlikte yeniden çekin. Tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine ilave edin. Tavuklu harçtan, kestiğiniz hamurların ortasına koyun. Mantıların dört ucunu bohça gibi birleştirin. Kaynayan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlayın, kevgirle sudan alın. Servis tabağına yerleştirin. Kaynayan tuzlu sudan 1-2 kepçe alarak yoğurdu sulandırın. Rendelenmiş sarmısakları ekleyip mantıların üstüne dökün. Küçük bir kapta tereyağı zeytinyağı, kırmızıbiber ve naneyi yakmadan ısıtın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...