Ispanaklı Pastırmalı Lazanya (Toscana Usulü)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
LAZANYALARI, tuz ve sıvıyağ eklediğiniz bol miktardaki kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında süzerek soğuk sudan geçirin. Bir havlu veya tülbent üzerinde kurutun. Ispanakları kaynar su içerisinde 2 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzün. İnce ince doğrayarak margarinle soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Beşamel sos için margarini eritip unu ekleyerek kavurun. Un pembeleşince sütü ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Fırın kabına bir sıra lazanya dizip üzerine beşamel sos gezdirin. Ispanak ve jülyen kestiğiniz pastırma dilimlerini ekleyin. Yukarıdaki işlemi bir sıra daha tekrarlayın. Son sıra için lazanyayı yerleştirin, kalan beşamel sosu gezdirip üzerine kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında kaşarlar kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL