Ispanaklı Fırın Makarna
ORTA
10 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kabın içine tereyağını aktarıp üzerine rendelenmiş soğanı katın ve 2 dakika kavurun. Sonrasında ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp 5 dakika daha kavurun. Bu arada beşamel sos için; tereyağında unu 1 dakika kadar kavurun. İçine soğuk sütü karıştırarak katın. Sosu sürekli karıştırarak koyulaşana dek, 5 dakika pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu, önceden haşladığınız makarnayla karıştırın. Yağlanmış derin cam fırın kabına sırayla soslu makarnanın yarısını koyun. Üzerine ıspanaklı harcın tamamını koyup yayın. Son olarak üzerine kalan soslu makarnayı dökün ve üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin. Isıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL