İda Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR malzemesinin tümünü derin bir kapta, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. 15 dakika dinlendirip, 3 parçaya ayırın. Her birini un yardımıyla 2 mm kalınlığında açın. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkartın. İçi hazırlamak için, tavuk kıyması ve kıyılmış soğanı tereyağında kavurup ocaktan alın. Pirinç, tuz ve karabiberi ilave ederek, karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi yuvarlak hamurların ortasına paylaştırıp kapatın. Hamurların kenarlarına çatal ucu bastırarak şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartarak servis tabağına alın. Üzeri için, sarmısakları incecik kıyarak yoğurtla karıştırın. Kırmızıbiberi tereyağında kızdırın. Mantının üzerine yoğurtlu karışımı, onun da üzerine kırmızıbiberli karışımı gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...