Fırında Pazılı Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Makarnaları haşlayıp suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Yarım çay bardağı sıvıyağda, küp doğranmış soğanı pembeleştirin. Üzerine doğranmış pazı yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü ve kalan yarım çay bardağı sıvıyağı çırpın. Bu karışımı, önceden haşlayıp soğuttuğunuz makarnalara ilave edin. Ardından ezilmiş beyaz peyniri de ilave edip, karıştırın. Fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpin. Yumurta soslu makarnanın yarısını fırın kabının içine yayın. Üzerine pazılı harcı yayarak dökün. En son olarak kalan makarnayı da üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Ilınınca pazılı makarnayı dilimleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.