Chinese Dumpling

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için önce kuru mayayı, 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte çok az ılık suyun içinde karıştırarak çözün. Kabarması için bekleyin. Kabaran mayayı un, kabartma tozu ve ılık suyla karıştırıp yoğurun. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için pırasanın beyaz kısmı ve taze soğanı çok ince kıyın. Tavuk kıyması, pırasa, taze soğan, zencefil, soya sosu, beyaz şarap, tuz, beyaz biber, tozşeker, susamyağı ve suyu karıştırın. Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur bezelerini düz bir zeminde 7-8 cm çapında merdaneyle açın. Hamurlara iç malzemesinden koyup bohça şeklinde kapatın. Buharda 8 dakika pişirdikten sonra soya sosu ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...