Ağrı Mantısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UNU düz bir zemine koyup ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın. Tuz ekleyin. Ilık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Harcı için, soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda sote edin. Ayrı bir kapta kıymayı kavurup soğanın üzerine dökün. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp salçayı kavurun. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırıp unlu zeminde açın. Daha sonra bir bıçakla üçgen parçalar şeklinde kesin. Yağlı kağıda alıp hafifçe unlayın. Tuzlu suda haşlayıp iyice süzdükten sonra servis tabağına alın. Üstüne kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu kıymalı harcın üzerine dökün. Hepsinin üzerine de salçalı sosu ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL