Kalp kalbe karşı kurabiyesi, sevgililer günü için lezzetli ve hafif bir kurabiye tarifi.

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 adet yumurta


    1 su bardağı pudra şekeri


    150 gram oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı


    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı


    Yarım çay bardağı süt


    1 paket vanilya


    1 paket kabartma tozu


    5 su bardağı un


    2 yemek kaşığı kakao


    Büyük ve küçük kalp kalıp

Bir kaba yumurtaları kırın ve pudra şekerini de ekleyip çırpın. Üzerine tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Bu karışıma, kabartma tozu eklediğiniz unu katıp yoğurun.
Daha sonra hamuru ikiye ayırın ve bir parçasına kakaoyu döküp yeniden yoğurun. Her iki parça hamuru bir merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Büyük ve küçük kalıpların her ikisiyle de hem kakaolu hem sade hamurdan parçalar kesin.
Büyük beyaz kalplerin üzerine, küçük kakaolu kalpleri, büyük kakaolu kalplerin üzerine de küçük beyaz kalpleri koyun. Birbirlerine yapışmaları için hafifçe bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.