Kalp Kalbe Karşı Kurabiyesi
Kalp kalbe karşı kurabiyesi, sevgililer günü için lezzetli ve hafif bir kurabiye tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaba yumurtaları kırın ve pudra şekerini de ekleyip çırpın. Üzerine tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Bu karışıma, kabartma tozu eklediğiniz unu katıp yoğurun.
-
2
Daha sonra hamuru ikiye ayırın ve bir parçasına kakaoyu döküp yeniden yoğurun. Her iki parça hamuru bir merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Büyük ve küçük kalıpların her ikisiyle de hem kakaolu hem sade hamurdan parçalar kesin.
-
3
Büyük beyaz kalplerin üzerine, küçük kakaolu kalpleri, büyük kakaolu kalplerin üzerine de küçük beyaz kalpleri koyun. Birbirlerine yapışmaları için hafifçe bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL