Fındıklı Kukiler

Fındıklı Kukiler

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile fındıklı kukiler.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı ekleyin. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ekleyip yoğurun. Çekilmiş ceviz içi, kuru üzüm ve badem içini ekleyip iyice yoğurun.
  • 2
    Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Hamurları önce yumurta akına daha sonra çekilmiş fındığa batırıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...