Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çikolatayı parçalayıp, benmari usulü eritin ve ılınması için bir kenara alın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ile esmer şekeri derin bir kapta mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyip, mikserle çırparak karışıma yedirin.
-
2
Vanilya ekstratını ve eriyen çikolatayı ekleyip birbiriyle özleşene kadar karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu, bir tutam tuz, toz Hindistan cevizi ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 2 saat derin dondurucuda ya da 1 gece buzdolabında bekletip, katılaşmasını sağlayın. Katılaşan kurabiye karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.
-
3
Pudra şekerine bulanmış kurabiyeleri yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin (kurabiyeler pişerken yayıldığından, birbirlerine yapışmamaları için tepsiye aralıklı olarak konmalı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekleterek soğutun ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar