Sıcak Hurmalı Kek

Sıcak Hurmalı Kek

Lezzetli sıcak hurmalı kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hurmaları soyup, doğrayın ve sıcak suyun içine atın. Bir süre bekletin. Suyun içine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ilave edin. Ayrı bir kapta toz şeker ve tereyağını çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Mikser ile çırpmaya devam edin.

  • 2

    Un ve vanilyayı, içinde hurmaların bulunduğu suya ilave ederek çırpın. Altı çıkabilen 30 cm'lik kek kalıbının içine yağlı kağıt yerleştirin. Malzemeyi içine dökün.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Kekin ılınmasını bekleyin. Dilimlediğiniz keki, karamel sos ve yanında bir top karamelli dondurma ile servis yapın.

  • 4

    Sosun hazırlanışı: Bir kapta şekeri tereyağıyla birlikte karamel olana dek pişirin. Ilınınca, kremayı ilave edip karıştırın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...