Limon Soslu Kek

Limon soslu kek, çay ve kahve yanında tercih edilebilecek bir alternatiftir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Üzerine ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip, tekrar çırpın. Çırpmaya son verip, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.
  • 2
    Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin. Sosu için, limon suyunu ve pudra şekerini karıştırın. Keki fırından çıkarıp, üzerine sosu gezdirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...