Kuru Üzümlü Kek

Kuru Üzümlü Kek

Kek severler için lezzetli kuru üzümlü kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Ayçiçek yağı ve zeytinyağını ilave edip, tekrar çırpın. Süt ve irmiği
    ekleyip, karıştırın.
  • 2
    Kuru üzümü sıcak suda 10 dakika bekletin ve süzün. Hafif unladıktan sonra karışıma katın. Kabartma tozu, vanilya ve un koyup, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına boşaltın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...