Kayısılı Kek

Kayısılı Kek

Meyveli kek severler için lezzetli kayısılı kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Süt ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Fındığı un haline gelmeden önceki aşamaya kadar blenderden geçirip karışıma ekleyin. Un ilave edip karıştırın.
  • 2
    Hamuru 20x25 cm ebadındaki yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Üzerine ikiye bölünüp çekirdekleri ayıklanmış kayısıları yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...