Hamsili Kek

Kek'e farklı bir dokunuş. Hamsili kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. İnce kıyıp kenara alın.
-
2
Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta ve ayçiçek yağını bir kaba alıp çırpın. Üzerine süt ile suyu ilave edin. Kıyılmış yeşillik ve hamsileri de karışıma ekleyin. Mısır unu, un, kuş üzümünün yarısı, tuz ve baharatları da ekledikten sonra karıştırın.
-
3
Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp dolmalık fıstıkları ve kalan kuş üzümlerini kalıbın dibine serpin. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL