Ananaslı Kakaolu Kek

Ananas ve kakaonun birleşimiyle lezzetli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri 3-4 dakika çırpın. Ardından sütü, ayçiçek yağı ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek biraz karıştırın. Son olarak kakaolu kek karışımını ilave edip 2-3 dakika hızlı devirde çırpın. 30x30 cm'lik yağlanmış kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Piştiğinde çıkartıp, soğumaya bırakın.
-
2
Üzeri için; toz krem şantiyi ananas suyu ile çırparak krema haline getirin. Soğuyan kekin üzerine ananasların yarısını yerleştirin. Üzerine kremayı yayın. Kremanın üzerine kalan ananasları da yerleştirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin. Buzdolabında yarım saat dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL