YUFKALI RULO KÖFTE

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıymayı derin bir kaseye alın ve içine soğan-sarımsak rendeleyin. Galeta unu,tuz ve baharatları da ekleyip,köfteyi yoğurun. Yarım bardak sıvı yağ ve suyu bir kasede karıştırın. Yufkayı tezgaha serin ve bu karışımdan fırça yardımıyla her yerine sürün.Yufkanın kenarindan ortaya doğru katlayın. Köfteyi 5 eşit parçaya bölün.Yufkanın kenarına köftenin bir parçasını uzunlamasına yayın ve yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Kalan diğer yufka ve köftelere de aynı işlemi uygulayın.Rulo olan yufkaları 2 parmak enliğinde kesin ve yağlanmış borcam tepsiye döşeyin.180 derecede yufkalar kızaran kadar pişirin. Salçalı sos için;tavaya tereyağını alın ve eritin.üzerine salçayı ekleyin ve karıştırın.yarım bardak suyu ilave edip,kısık ateşte biraz pişirin. Fırından çıkan yufkalı köfteleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Son olarak salçalı sos döküp,sıcak sıcak servis edin.
    AFİYET OLSUN.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...