Yoğurtlu Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları üst üste koyup, eşit büyüklükte dörde bölün. Bu şekilde 12 adet parça elde edin. Bir tavaya soğanı koyup, hafifçe kavurun. Fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kıymayı ekleyin. Baharatı katın. Ateşten alıp, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Bu harcı yufka dilimlerinin üzerine koyup, büyük börekler sarın. Servis için börekleri yağda kızartın. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Ayrı bir yerde zeytinyağında nane yakıp, böreğin üzerine gezdirin. Sumak serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL