Tavuklu Börek

Bir kere deneyince yapmaktan vazgeçemeyeceğiniz ve lezzetine hayran kalacağınız Tavuklu Börek tarifini mutlaka denmelisiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuşbaşı tavukları nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 su bardağı su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Tavukları süzerek bir tabağa alın. Zeytinyağı ile unu kavurun.

  • 2

    Hafifçe pembeleştiğinde 1.5 bardak tavuk suyu ekleyip çırparak karıştırın. Krema gibi olup pişince dövülmüş muskat ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin.

  • 3

    Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her üçgene fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayıp 3-4 parmak eninde sarın. Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...