Tavuk ve Sebzeli Talaş Böreği

Tavuk ve Sebzeli Talaş Böreği, doyurucu ve besleyici özelliğiyle sahura da iftara da yakışan bir tat. Tarif, sevilen şefimiz Fatoş Yağcı'dan...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Sudan alın ve iri küpler halinde doğrayın. Bezelye, kabukları soyulmuş havuç ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini sıvı yağda 1-2 dakika kavurun. Üzerine bezelye, havuç, patates ve taze soğanın iri doğranmış yeşil kısımlarını ilave edin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Milföy hamurlarını hafif yumuşamaları için 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tezgah üzerinde elinizle hafifçe incelttikten sonra 2 adet milföy hamurunun iki ucu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Ortasına tavuklu iç harçtan koyun ve önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...