Tavuk Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir tencerede tavuğu, kabuğu soyulmuş bütün soğanlarla birlikte hafif tuzlu suyla kaynatın. iyice yumuşayıp kemiklerinden ayrılana dek pişirin. Bu arada hamuru için, tereyağını eritin. Geniş bir kabın içine unu aktarıp ortasını havuz gibi açın ve erimiş 5 çorba kaşığı tereyağı koyun. Üzerine yumurtaları, birer tatlı kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Ardından üzerine ılık suyu yavaş yavaş katıp, pürüzsüz bir hamur elde edene dek, yoğurmaya devam edin. Hamuru dört parçaya bölüp, üzerlerine nemli bez örtün ve 30 dakika dinlendirin. Pişen tavuğu ve soğanları soğutup, delikli kepçeyle tencereden alın. Tavuğun kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin. Büyük bir tavada 3 kaşık tereyağını eritip içine doğranmış soğanları atın. Pembeleşen soğanların üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip kavurun. Karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alıp biraz soğutun ve üzerine yumurtaları kırın. Dörde böldüğünüz hamur toplarını temiz bir zemine alın. Toplardan birini oklavayla, kullanacağınız tepsinin dışına sarkacak kadar büyük, diğer 3 tanesini tepsi boyunda açın. ‹lk hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerine biraz yağ sürün. ikinci yufkayı serip üzerine tavuklu harcı yayın. Kalan yufkaları da, aralarına yağ sürerek harcın üzerine koyun. Tepsiden sarkan yufkayı hafif ıslatarak, içeri doğru alıp, bastırın. Son olarak az suyla çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Böreği önce 200 derece fırında 15 dakika, sonra 180 dereceye alıp 40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL