Tahinli
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mayayı ılık suda kesme şekerle eritin. Un ile karıştırın. Hazırladığınız hamuru orta boy bir tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine fırçayla tahin sürün ve şekeri serpin. Katmerlenmesi için yufkanın ortasından delik açın. Ortasından parmağınızı geçirip yufkayı dışa doğru rulo biçiminde katlayın. Daha sonra, rulo haline gelen hamuru tekrar elinizde yoğurup hamur şekline getirin. 15- 20 dakika dinlendirin. Yeniden tepsi büyüklüğünde açın. Alüminyum folyoya yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL