Sucuklu Sosisli Volovan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Milföylerin kenarlarını ruletle kesin. Ardından dördünün ortasından yine ruletle dört kare kesin. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Ortası kare kesilmiş bir milföyün altına yumurta akı sürüp, bütün haldeki milföylerden birinin üzerine yapıştırın. Daha sonra en üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayın. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana dek pişirin. Bu arada ayrı bir yerde margarini eritin. Küçük doğranmış sucukları ve küp doğranmış sosisleri yağda soteleyin. Ketçabı ilave edin. Tuz ve sarımsak tozunu da ekleyin. Çok az sıcak su katarak pişirin. Ateşten alınca kekik ekleyin. Fırından aldığınız volovanlara sucuklu harcı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında iki dakika daha tutup, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL