Sodalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıyma ve ince kıyılmış pırasayı zeytinyağında pırasa yumuşayana kadar pişirin. Siyah zeytin, rendelenmiş muskat, ince kıyılmış kırmızı biber, reyhan, dereotu, ceviz, mantar, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. En son çırpılmış yumurtayı ilave edip bütün malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Yufkalardan birini fırın tepsisine yayın. Yumurta, sıvı yağ ve sütü bir kasede çırpın. Yufkanın üzerine 2 çorba kaşığı bu karışımdan sürün. 2'inci yufkayı yayın ve tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Orta kısmına hazırladığınız iç harcı yayın ve üzerine 3'üncü yufkayı yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. 4'üncü yufkayı da yaydıktan sonra kalan harcı üzerine boşaltın. Böreğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...