Sebzeli Kalıp Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Makarnayı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve derin bir kaba alın. Üzerine havucu, kerevizi, brokoliyi, mısırı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, yumurtayı, unu, sütü, margarini, tuzu, karabiberi ve muskatı ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış bir kalıba döktükten sonra 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin kalan yarısını serpin. Üzeri kızarınca fırından alarak kalıptan çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL