Pırtık Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çatal ile ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini süt ve çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp bir bütün yufkayı, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin. Sonrasında şeritleri peynirli sütlü karışıma ekleyip karıştırın ve tepsideki bütün yufkanın ortasına dökün. Tepsinin kenarından sarkan yufkayı içe doğru alıp malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra böreği dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...