Pırasalı Tavuklu Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etini, yumuşayana kadar haşlayın. Tencereyi ocaktan almaya yakın tuz ekleyin. Tavuk etini süzüp elinizle didikleyin. Pırasaları incecik kıyın ve bir tavada sıvı yağla iyice kavurun. Didiklenmiş tavuğu üzerine ekleyerek harmanlayın. Köri ilave edip biraz daha çevirin. Yufkanın üzerine sürmek için, malzemeleri iyice çırpın. Bir yufkayı tepsiye serin ve üzerini sütlü karışımla ıslatın. İkinci ve üçüncü yufkaları da aynı şekilde tepsiye koyup ıslatın. Üçüncü yufkanın üzerine tavuklu pırasalı harcı ekleyip, kalan yufkaları da aralarına sütlü karışımdan sürerek üst üste koyun. Kalan sütlü karışımı en üste yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Ilınınca, dilimleyip servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...