Peynirli Mekik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin, yoğurt ve tuzu yoğurun. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edin.
    Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru merdane ile açın ve mekik
    kalıplarına yerleştirip bir çatalla delin. İçi için beyaz peynir, yumurta ve maydanozu karıştırın. Mekiklerin içine
    bu harçtan koyun. Hamur ve harç bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,
    30-35 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...