Pazılı Milföy

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pazı yapraklarını yıkayın ve bol suda haşlayın. Suyunu süzüp, elinizle iyice sıktıktan sonra ince kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alın. Taze soğanın yeşil kısımlarını incecik kıydıktan sonra sıvı yağda 1-2 dakika kavurun. Üzerine pazı, ince kıyılmış mantar, tuz, pul biber ve karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip, karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Milföylerin kenarları boş kalacak şekilde orta kısımlarına iç harcı paylaştırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...