Pazılı Kolay Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir miktar, orta boy fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini, kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalara ayırın. Yarısından azını tepsiye yaydığınız yufkanın üzerine koyun. Üzerine yumurtalı karışımından sürün. Bu arada pazılı karışımı hazırlayın. Bunun için, pazıları yıkayıp doğrayın. Margarini tavaya alıp eritin. Küçük doğranmış soğanla pazıyı yağda çevirerek kavurun. Pazı pişince, tencereyi ocaktan alın. İçine peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın. Yufkanın üzerine pazılı harcı yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımı sürüp, kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Son kalan yumurtalı karışımı üzerine sürün. Çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.