Pazılı Gözleme

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pazı yapraklarını yıkayıp, sularını iyice süzülmesi için kevgirde bekletin. Sıvı yağlı tavada, önce küçük doğranmış soğanı ve yağsız kıymayı kavurun. Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını ince doğrayıp ekleyin. Bu şekilde 3 dakika daha kavurun. Sonra doğranmış pazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Ateşten almadan bir dakika önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Ateşten alıp soğutun. 1 yufkayı temiz ve düz bir zemine serin. Yufkanın ortasına pazılı harçtan yayın. Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın. Pazılı yufkayı, çok az sıvı yağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirin. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapın. Hazırladığınız pazılı gözlemeye, soğutmadan arkalı önlü tereyağı sürüp, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.