Pazılı Gözleme
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pazı yapraklarını yıkayıp, sularını iyice süzülmesi için kevgirde bekletin. Sıvı yağlı tavada, önce küçük doğranmış soğanı ve yağsız kıymayı kavurun. Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını ince doğrayıp ekleyin. Bu şekilde 3 dakika daha kavurun. Sonra doğranmış pazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Ateşten almadan bir dakika önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Ateşten alıp soğutun. 1 yufkayı temiz ve düz bir zemine serin. Yufkanın ortasına pazılı harçtan yayın. Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın. Pazılı yufkayı, çok az sıvı yağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirin. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapın. Hazırladığınız pazılı gözlemeye, soğutmadan arkalı önlü tereyağı sürüp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL