Patates Unlu Volovan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurma kabına patates unu, pirinç unu, toz şeker, yoğurt, tereyağı, karbonat ve tuzu alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. İçi için ıspanak yapraklarını bir tencereye alın. Kısık ateşte su koymadan, kapağı kapalı olarak arada bir çevirerek yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra elinizle fazla suyunu sıkıp, kıyın. Pastırmayı jülyen doğrayın ve ıspanakla karıştırın. İçine kaşar peynirini rendeleyin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesin. Yuvarlak hamurların yarısının orta kısımlarını çay bardağının ağız kısmıyla kesip, alın. Kalan yuvarlak hamurun ortasına hazırladığınız pastırmalı iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve üzerine ortasını kesip aldığınız hamuru yerleştirin. Hamur parçaları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.