Paskalya Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı yarım su bardağı ılık suda, biraz un ilave ederek 15-20 dakika bekletin. Üzerine yağ, un, pudra şekeri, 3 adet yumurta, mahlep, tuz ve 1 su bardağı ılık su ekleyip yoğurun. Üzerini örterek ılık bir yerde 2 kat kabarana kadar bekletin. Hamuru 1-2 kez daha yoğurun. Hamuru 3'e ayırın. Her parçayı, uçları ince ortası kalın olacak biçimde elinizle yuvarlayın. Saç örgüsü şeklinde örün. Hamuru yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yağ sürüp 10-15 dakika daha bekletin. Kalan yumurtanın sarısını fırçayla üzerine sürün. 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...