Limonlu Rulo Çörek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş mayayı suda eritip, 8-10 dakika bekletin. Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın. Yumurta, süt, margarin ve mayayı üzerine ilave edin. Tüm malzemeyi birbirine karıştırın. Kulak memesi kıvamında, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini kapakla kapatın. Serin bir yerde 6 saat dinlendirin. Hamuru, unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla 30x50 cm ebadında açın. İçi için tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün. Uzun kenarından tutarak kıvırın ve rulo yapın. Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, ılık bir yerde bir saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri