Kuşkonmazlı ve Kurutulmuş Domatesli Canelloni
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE kurutulmuş domatesleri hazırlayın. Bunun için, dörde böldüğünüz domatesleri derin bir kaba alın. Üzerine balzamik sirke, esmer şeker ve mercanköşkü ekleyip 2 saat marine edin. Bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 65–70 derecelik fırında 6-7 saat tutup kurutun. Makarna hamuru için, un ve irmiği karıştırıp elekten geçirin. Yumurtaları ve tuzu ekleyin. Su ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Dolaptan çıkartıp makarna makinesi veya bir oklava ile hamuru açın. 10x10 cm'lik kareler halinde kesin. Tuzlu suda haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Suyunu süzdürün. Ricotta peynirinin tamamını ve parmesan peynirinin yarısını karıştırın. Üzerine kremayı, yumurtayı tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Haşlanmış canellonilerin içine peynirli harçtan koyup rulo yapın. Ruloları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirip, üzerine kalan parmesan peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Kuşkonmazların saplarının uç kısımlarını kesin. Gövdelerini soyun. Kaynamış suya sokup çıkartın. Soğuk sudan geçirip kurulayın. Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine kuşkonmazları ve kurutulmuş domatesleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Canellonileri servis tabağın alıp üzerine kuşkonmazlı ve domatesli karışımı döküp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL