Körili Tavuklu Tepsi Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavukları küp şeklinde doğrayın. Bir tatlı kaşığı tereyağında soteleyip, soğumaya bırakın. Bir kapta; yumurtayı biraz çırpın, sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, maden suyu ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayın. 1 adet yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. İkinci yufkayı parçalara ayırıp, aralarına sütlü karışımdan gezdirerek tepsiye yerleştirin. Tavukları yufkanın üzerine yayın. Üzerine köri, kırmızı pul biber, kekik ve karabiberi serpin. Kabın kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın, kalan yufkayı düzgün bir şekilde tepsinin üzerine yayın. En üste kalan sütlü karışımı boşaltın. Susam serpin ve önceden ısıtılmış 175-200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...