KOLAY SARIYER BÖREGİ

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuş üzümlerini yıkayıp ılık su içinde bir süre bekletiyoruz.Kuru soğanlarımız soyup robottan geçiriyoruz ve sıvıyağ içinde kavuruyoruz.Sonra içine kıymayı ekliyoruz.Kıymamız suyunu salıp çekince baharatlarını ve üzümünü ekliyoruz.Ve bir kere karıştırdıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.

    Ayrı bir yerde süt,yag ve yumurtayı çırpıyoruz.1.yufkamızı tezgaha seriyoruz.Üstüne yumurtalı karışımımızdan her tarafını ıslatacak şekilde sürüyoruz.Ve yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz(yani D şekli alacak).Ve yufkanın geniş tarafına kıymalı içten koyuyoruz.Kenarlarını içe doğru katlayıp sıkıştırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.İsterseniz bu aşamada dilimleyebilirsiniz.Ama bence bütün pişirmek daha güzel.Yufkanın üstüne yumurta yag karışımından sürüyoruz.Bütün yufkalar için ayrı işlemi uyguladıktan sonra önceden 180 C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ve sonra dilimliyoruz.

    Afiyet olsun.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...