Köfteli Penne

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı rendeleyin. Kıyma ve diğer malzemeyi de ekleyerek iyice yoğurun. Elinizde ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, az un serpilmiş bir tepsiye koyun. Makarnayı, tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bu arada bir fırın tepsisini yağlayıp, köfteleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızaracak şekilde pişirin. Makarnayı süzdükten sonra yine tencereye alın. Çok hafif zeytinyağında ince kıyılmış sarmısağı ve fesleğeni flöyle bir kavurup, makarnayı ve kremayı ilave edip karıştırın. Köfteler pişince, derince bir karıştırma kabında, köfte ve makarnayı karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...