Kıymalı, Peynirli Ve Patatesli Açma Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için süt, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ve un ilave edip, yoğurun. Hamurdan 8 adet beze yapın ve 10 dakika dinlendirin. Kıymalı iç harç için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda rengi dönene kadar soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiber ekleyip, 2 dakika daha soteleyin. Peynirli iç harç için rendelenmiş beyaz peyniri karabiberle karıştırın. Patatesli iç harç için haşlanmış patatesi ezip, tuz ve karabiberle karıştırın. Dinlenmiş hamurların her birini ince olacak şekilde tepsi büyüklüğünde açın. Bir kısmına kıymalı, bir kısmına peynirli ve bir kısmına da patatesli iç harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 4 parmak genişliğinde kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...