Kıymalı Bulgurlu Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İçi için bulguru sıcak su ile ıslatıp şişmesi için kenarda bekletin. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı margarinle birlikte tencereye alıp pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Bulgur, ceviz, karabiber, tuz, kimyon ve maydanoz ekleyip karıştırın. İç malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için un, margarin, tuz ve sirkeyi bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10-15 dakika dinlendirip, 10 eşit parçaya bölün. 125 gram margarini eritin. Hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açıp, margarinle yağlayın. Zarf gibi katlayıp tekrar ikiye katlayın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayıp yarım saat dinlendirin. Yağlanmış tezgah üzerinde kare şeklinde açın. Ortasına cevizli harçtan koyup kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL