Karamelize Soğanlı Pazılı Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. 1 çorba kaşığı tereyağı ekledikten sonra ince halkalar şeklinde doğranmış soğanları ve 1 çay kaşığı tozşekeri ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşi biraz kısıp, 10 dakika daha pişirin. Soğanları başka bir kaba aktarın. Aynı tencereye tavuk suyunu koyun. Yüksek ateşte ısıtın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bu arada başka bir tuzlu suda makarnayı 5 dakika haşlayın. Süzdükten sonra tavuk suyunu ekleyin. Bu arada ince kıyılmış pazıyı 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Soğanları ilave edin. Makarnayı haşladığınız tavuk suyu fazla kaldıysa süzün. Pazılı harçla karıştırarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...